אוכל
לה פרוטה, גלידות נסטלה (צילום: mako)
לה פרוטה. אימצנו
|
צילום: mako

הכירו את 67 הקלוריות הכי משתלמות של הקיץ

השבוע מצאנו את ארטיק חלומותינו (הדיאטטי!), וגם מוצר שהופך אותנו סופית לבשלנים נחשבים, מטבעות שוקולד שיחסכו לנו ביקור בחנויות המתמחות, אבטיח שהתנהג אלינו למופת ועוד שלל הפתעות מעניינות. הצרכנייה

אוכל טוב | פורסם 07:45 11.07.16 

שנה גודל אות

לה פרוטה, גלידות נסטלה
אם להודות על האמת, אנחנו קצת מתביישים לספר עד כמה אהבנו את שלגוני הפרי החדשים מבית נסטלה. רוצה לומר, השלגונים (67-90 קלוריות ליחידה), שמגיעים בטעמים כמו מלון ותפוח, תות שדה, מנגו, בננה, תמר ופקאן ופירות אדומים, היו פשוט להיט היסטרי. אחד אחד הוכיחו עצמם הטעמים כמעולים, מתוקים במידה, מרעננים מאוד והכי חשוב – ממש מזכירים את טעם הפרי שמתנוסס על עטיפתם (שזה לא מעט). הבאסה היחידה הסתתרה, כמו תמיד, ברשימת המרכיבים. בארטיקים החדשים יש אמנם מעט קלוריות, אבל הרבה מרכיבים שאנחנו לא בטוחים באשר למהותם (מייצבים, מתחלבים ומיני רכזים). ועדיין, כל כך נהנינו מהשלגונים האלה, שאין לנו אלא להמליץ עליהם בטירוף כאחד המרעננים המשובחים לקיץ הנוכחי.

שורה תחתונה: מומלץ פלוס. 4.5 כוכבים.
מחיר: 6-7 שקלים ליחידה.

שמנמנים, בואו להגיד לנו שלום בפייסבוק

גלידת קון סוויט קון, בן אנד ג'ריס (צילום: mako)
הבן אנד ג'ריס החדשה. פחות
|
צילום: mako

גלידת קון סוויט קון, בן אנד ג'ריס
לכאורה הרעיון מאחורי הטעם החדש של בן אנד ג'ריס הוא פשוט וגאוני: במקום לשים את הגלידה בגביע, נשים את הגביע בתוך הגלידה עצמה. גם השם, קון סוויט קון – גלידת וניל עם קרמל וחתיכות גביעי ופל מצופות פאדג' – נשמע כמו להיט. אלא שבמבחן המציאות הגלידה החדשה לא ממש משתווה לטעמים האחרים והמוצלחים של המותג. למרבה היגון (ואוהו, כמה יגון היה) גילינו שחתיכות הגביע המוטמנות הגלידה הפכו ספוגיות ולא פריכות, מה שדי הרס את הפאנץ'. הגלידה עצמה ותוספת הקרמל היו כרגיל מצוינות, אבל בשורה התחתונה נראה שהפעם בן אנד ג'ריס פשוט לא הצליחו לקלוע.

שורה תחתונה: אנחנו נישאר עם צ'אבי האבי. 2.5 כוכבים.
מחיר: 25 שקלים.

חטיף פרוטאין ללא גלוטן  (צילום: mako)
הנייצ'ר ואלי החדש. יותר!
|
צילום: mako

חטיף פרוטאין ללא גלוטן בטעמים בוטנים ושוקולד וקרמל מלוח, נייצ'ר ואלי
נייצ'ר ואלי, אחד ממותגי חטיפי הבריאות היותר אהובים עלינו, עשה את הבלתי אפשרי ומצא נקודה שאפשר לחדש בה – חטיף עשיר במיוחד בחלבונים וללא גלוטן. אנחנו, שרואים פעילות גופנית ומיד עוברים לצד השני הכביש, איננו צרכנים אדוקים במיוחד של חלבון, ומכיוון שגם רגישות לגלוטן אין לנו – נראה שאיננו קהל היעד של המוצר הזה כלל. ועם זאת, הניסיון להחליף את חטיף הבריאות הקבוע של הלילה בנייצ'ר ואלי החדש עלה יפה, ואפילו יפה מאוד. בניגוד לרוב החטיפים – כולל אלה של אותה חברה ממש – חטיף הפרוטאין הזה שוקל כמו משהו שאתם רוצים לאכול, כלומר הרבה יחסית, וגם אכילתו מלווה בתחושה של אכילה, שאינה עניין של מה בכך כשמדובר בחטיפים מהז'אנר. בקיצור, חטיף עם נוכחות. למרות שהקלוריות בהתאם, אהבנו.

שורה תחתונה: מתוק, טעים ומסיבי. החלבון הוא רק צ'ופר. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 23.90 שקלים למארז של 4 חטיפים.

מטחנות מלח עם תבלינים, מלח הארץ (צילום: אלן צפלסקי)
מטחנות של מלח בטעמים. אל תסתכלו עלינו ככה, אנחנו מקצוענים
|
צילום: אלן צפלסקי

מטחנות מלח עם תבלינים, מלח הארץ
אחד מסמלי הסטטוס של בשלנים רציניים, כאלה שהכי בעולם היינו רוצים להיות כמוהם, היא מלח בכל מיני טעמים. אבל לא סתם צנצנות מלח צבעוניות סרוחות בארון כאבן שאין לה הופכין – כאלה יש לנו, תודה – אלא מטחנות מלאות ויווידיות שניצבות לצד הכיריים ומהן טוחנים ישירות לתוך הסיר, פעם את ההימלאיה ופעם את האטלנטי הרגיל. במובן זה, מלח הארץ סוג של הגשימו לנו חלום. עכשיו גם לנו יש מטחנות כאלה ליד הכיריים – בטעמים טבעי, הימלאיה, עשבי תיבול, גריל ואיטלקי. הלכה למעשה המצב קצת יותר מורכב: ניסינו לתבל את החביתה שלנו במלח עם עשבי תיבול, ונתקלנו בקושי ביצועי גדול: האם לטחון לפי הכמות שבה היינו רוצים מלח בחביתה שלנו או זו שבה היינו רוצים תבלינים? ניסינו למצוא דרך ביניים, ובסופו של דבר מצאנו את עצמנו עם חביתה דלוחה מכאן ומכאן, אם גם מנוקדת בירוק. כנראה צריך להיות בשלנים רציניים באמת בשביל לפתור בעיות כאלה. נתנחם בזה שהמחירים של המטחנות האלה באמת (וסוף סוף) שווים לכל נפש.

שורה תחתונה: ממש מגניב, עכשיו רק צריך למצוא איך להשתמש בזה. 3.5 כוכבים.
מחיר: 12.90 שקלים למטחנת המלח הטבעי, 15.90 למטחנות האחרות (250-300 גרם במטחנה).

עוד באוכל טוב:

מטבעות שוקולד, מאסטר שף (צילום: mako)
מטבעות השוקולד של מאסטר שף. קל"ב
|
צילום: mako

מטבעות שוקולד, מאסטר שף
לצד הבשלנים הרציניים ישנם האופים הרציניים, שלכולם מכנה משותף אחד: לעולם לא תתפסו אותם שוברים חבילות של שוקולד פרה לתוך קערה, אלא תמיד שוקלים מטבעות שוקולד ייעודיים לאפייה, שרכשו בחנויות המתמחות. ובכן, הנה ההזדמנות שלכם להשתדרג למדרגת אופים רציניים בעצמכם: בזכות המוצר החדש של מאסטר שף לא צריך עוד לסור לחנויות המתמחות כדי להצטייד במטבעות שוקולד לאפייה, ואפשר לעשות את זה גם בסופר. עכשיו רק נשאר לכם לקמט את המצח ברוב חשיבות ולהפטיר "אצלנו תמצאו רק 70 אחוז מוצקי קקאו".

שורה תחתונה: תכלס, הגיע הזמן. 4 כוכבים.
מחיר: 17.90-18.90 שקלים ל-300 גרם (יש מריר 60 אחוז, מריר 70 אחוז, חלב ולבן).

תערובות שייק אנד בייק, אסם (צילום: mako)
תערובות שייק אנד בייק. לא חשבו עד הסוף
|
צילום: mako

תערובות שייק אנד בייק, אסם
חדש באסם: סדרת תערובות לעצלנים גמורים, שאפילו הכנת פנקייק מאתגרת אותם. בסדרה, שמשום מה זכתה לשם של מנת עוף מוכרת (שייק אנד בייק), תערובת להכנת פנקייק, מאפינס וסופלה – בכולן צריך רק להוסיף חלב לבקבוק, ולנער. אנחנו ניסינו את שתי הראשונות, ולהלן המסקנות: הפנקייק שיוצא מהבלילה החדשה של אסם טעים. לטעמנו יש בו כמות קצת גדולה מדי של חומרי התפחה, אבל התוצאה בהחלט טובה. המאפינס גם הם סבבה, וגם הם מותפחים באופן חשוד (מעולם לא חשבנו שנתלונן על מאפה שהוא אוורירי מדי, אבל הנה).

אז למה הטון המריר? משתי סיבות, שבמקור של שתיהן עומד חוסר הקפדה מרגיז. ראשית, באופן ההכנה שעל האריזה יש התייחסות לכוס כאל יחידה של 200 מ"ל, בעוד שכל מי שדחף רבע תבנית לתנור בחייו יודע שנפחה של כוס מידה הוא 240 מ"ל (נסו להוסיף כוס רגילה של חלב, ותראו איזו בלילה דלילה ועצובה תצא לכם); ושנית, ברמת חוויית המשתמש – זה נחמד שכל מה שצריך בשביל המאפינס הוא להוסיף חלב ולשפוך את התערובת לתבנית – חבל רק שהתערובת מתקבלת סמיכה כל כך, שהוצאתה מהבקבוק היא אתגר בפני עצמו.

שורה תחתונה: התוצאות לא רעות בכלל, התהליך קצת מרגיז. 3 כוכבים.
מחיר: 11.90-13.90 שקלים.

מעדן עם סויה וקוקוס, אלפרו (צילום: mako)
מעדן אלפרו קוקוס. לא בריא, אבל נחמד
|
צילום: mako

מעדן עם סויה וקוקוס, אלפרו
לא מי יודע מה עשה לנו את זה, המעדן החדש של אלפרו עם הקוקוס. ראשית, בגלל טעם הלוואי הסויתי הקבוע, שלא יעזור כלום אנחנו לא מצליחים להתרגל אליו, ושנית – בגלל כמות הסוכר המפלצתית, המסתמנת מהעובדה שברשימת הרכיבים הסוכר מופיע שני, אחרי מים. ומה פתאום אנחנו מתרגשים מזה כל כך? רק, או לכל הפחות בעיקר, בגלל היומרה להיות מוצר בריא ומזין במיוחד. אם תשימו את כל זה בצד – מדובר במעדן נחמד, אפילו טעים, תודה.

שורה תחתונה: תלוי בסדר העדיפויות שלכם. 3 כוכבים.
מחיר מומלץ: 17-18 שקלים ל-4 יחידות של 125 גרם.

עוגיות שוקולד צ'אנקס, עלית (צילום: mako)
עוגיות שוקולד צ'אנקס. אם כבר אז השוקולד חלב
|
צילום: mako

עוגיות שוקולד צ'אנקס, עלית
הדבר האחרון שאפשר להגיד עלינו הוא שאנחנו לא יודעים להעריך עוגיית שוקולד צ'יפס טובה. נהפוך הוא, מדובר בז'אנר פריך ומושחת שחביב עלינו במיוחד. אחרי שהסדרנו את העניין המנהלתי הקטן הזה, אנחנו יכולים לומר שסדרת עוגיות השוקולד צ'יפס החדשה של עלית לא ממש עשתה לנו את זה. העוגיות החדשות מגיעות בטעמים קלאסי, עם תחתית שוקולד לבן ועם תחתית שוקולד חלב, ושלוש הגרסאות היו יבשות מעט לטעמנו, קטנות יחסית, לא מספיק עשירות ולא מספיק פריכות. הטעימה מבין השלוש הייתה העוגייה עם תחתית שוקולד החלב, אבל גם היא הרגישה קצת כמו עוגיית גרנולה ולא כמו השחיתות המתוקה שאנחנו רוצים ליד הקפה שלנו.

שורה תחתונה: האמת היא שחלק מהטועמים ממש אהבו, אבל אנחנו ציפינו ליותר. 2.5 כוכבים.
מחיר: 9.90 לחבילה.

אבטיח פומה (צילום: ניר כהן, mako)
הפומה. מתוק שלנו
|
צילום: ניר כהן, mako

מחוץ לקופסה: אבטיח פומה
אלוהים שיסלח לנו על איך שהתעללנו באבטיח הפומה הנחמד שקיבלנו לבדיקה. למעשה, מבלי משים עשינו לו את הדבר הגרוע ביותר שאדם יכול לעשות לאבטיח. שכחנו מקיומו. כן כן, למעלה מחודש שכן האבטיח האישי הקטן והחמוד, פרי פיתוח של חברת הזרע, במעמקי המקרר שלנו, ואנחנו לא העפנו בו מבט. הייתם מאמינים שאחרי כל זה הוא עוד יתגמל אותנו במרקם קשיח וטוב וטעם מתוק וטעים? אנחנו לא האמנו – אבל זה מה שהיה. מדובר באבטיח במשקל של עד 2.5 קילו, ללא גרעינים כמובן. בדיעבד גילינו שאורך החיים של החמוד הזה יכול להגיע גם לשישה שבועות, כך שכנראה זה לא היה אישי. בכל זאת, הוחמאנו.

>> בפעם שעברה מצאנו אחלה פריכיות אורז