כמדי שנה, לטובת הנמנעים מהכנת עוגות גבינה בעצמם (למי שלא - הנה 117 מתכונים מנצחים לעוגות גבינה) - הקרבנו את עצמנו ובמשך כ-3 שבועות מערכת mako הוצפה בעוגות גבינות ממיטה הקונדיטוריות בארץ, רק בשביל לבחור את אלו ששוות את הקלוריות, אבל בעיקר שוות את הכסף. היה טעים, חגיגי, קרמי, אבל אנחנו חייבים להודות שהגזרה המלוחה של שבועות נתנה השנה פייט לא רע - והמלוחים מקבלים הפעם רשימה משל עצמם.

>> מתכונים לשבועות

עוגות גבינה

FIKA

המאפייה השבדית מתחדשת בשלל מאפים לכבוד החג, אבל גולת הכותרת היא עוגת אוסטקה – עוגת גבינה בטעמי שקדים מאזור סמולנד שבדרום המדינה, ולה מסורת ששואבת עוד מהמאה ה-16. בפיקה העוגה מגיעה עם תחתית ביסקוויט וקישוט רוברב קלוי או קולי פטל, או ללא תוספות כלל. פרוסה תעלה לכם 18 שקלים, ואת העוגה תוכלו לקבל בגרסא מאורכת (85 שקלים) או עגולה (135 שקלים). למרות המראה פשוט והביתי, זאת הייתה אחת העוגות שהכי אהבנו השנה, בזכות העושר, המתיקות המעודנת והרוברב.

פיקה – כל סניפי הרשת בתל אביב.

עוגת גבינה פיקה (צילום: רותם שמש)
עוגת גבינה פיקה|צילום: רותם שמש

שטפן

הגלידרייה ובית המאפה האוסטרי מוסיף לאוסף השטרודלים שלו (תפוחים; דובדבנים וגבינה או משמשים וגבינה מתקתקה ב-165 שקלים לשטרודל שלם) גם ספיישל וינאי לחג: טופפן טורטה. מדובר בעוגת גבינה ולה ציפויים שונים לבחירה – טופפן 'נוסטלגית' עם ציפוי ג'לי תות ופרוסות תותים טריים; טופפן קרם לימון; או טופפן אקסטרה חגיגית עם ציפוי קרם אוכמניות ואוכמניות טריות (150 שקלים לעוגה בקוטר 18 ס"מ). התגובות למראה העוגה עם ציפוי הג'ל היו מעורבות – חלק מהטועמים חשבו שיש לה לוק מיושן או "חובבני" – אבל כולם פה אחד סיימו את הפרוסה שלהם כמו גדולים.

שטפן – טשרנחובסקי 21, תל אביב.

שבועות בשטפן  (צילום:  יהונתן בן חיים  )
שבועות בשטפן|צילום: יהונתן בן חיים

לחם יין

המאפייה האהובה מיהוד מציעה מבחר עוגות קלאסיות לחג, החל מעוגת גבינה ועליה פירות טריים (129 שקלים לעוגה בקוטר 20 ס"מ), עוגת גבינה פירורים (134 שקלים לקוטר 20 ס"מ), אפויה עם פירות טריים (66 שקלים לתבנית אינגליש קייק) וכלה בקרם שניט עם בצק עלים תוצרת המקום (69 שקלים לפס עוגה). עוגת הגבינה הקלאסית עם הפירות הטריים לא רק הייתה מהממת ביופיה, אלא טעימה וקלאסית, כיאה למקצוענים בלחם יין.

לחם יין – דרך החורש 4, יהוד.

לחם יין- עוגת גבינה קלאסית (צילום: דן פרץ)
לחם יין - עוגת גבינה קלאסית|צילום: דן פרץ

בבקה בייקרי

בגזרת החידושים בבקה מגישות לחג הקציר עוגת גבינה לימונענע עם תחתית קראמבל אגוזי לוז, קרם גבינה עשיר, שכבת לימון ונענע בציפוי מרנג (79 שקלים), בראוניז גבינת פאדג' שהם בראוניז עם קרם גבינה אפוי (74 שקלים) וקרמשניט מסקרפונה קרמל שכבות בצק עלים במילוי קרם מסקרפונה ונגיעות טופי (79 שקלים). למי שמעדיף את הישן והטוב, בבקה מציעה עוגת ביסקוויטים קלאסית (69 שקלים) או גבינה אפויה עם בצק פריך מלית גבינת שמנת אפויה ושוקולד לבן (69 שקלים). לנו בעיקר היה קשה להכריע בין עוגת הפס הטעימה ביותר -  הקרמשניט הפיגוזי או הבראוניז עם קרם הגבינה האפוי.

בבקה בייקרי - בסניפי הרשת ובוולט.

בבקשה שבועות (צילום: טל סיון צפורין)
בבקשה שבועות|צילום: טל סיון צפורין

דלאל

עוגת החג של קונדיטוריית דלאל היא עוגת הגבינה המוכרת של המקום המגיעה בגודל אישי, מדיום או לארג' (39-168 שקלים), עם או בלי פירות יער. לקינוח פחות שגרתי תוכלו להנות מטריפל טרייפל לבן - שלוש שכבות של קרם גבינה, שטרוייזל חמאה, ז׳נואז, שוקולד לבן וקרמל מלוח, או טריפל טרייפל אדום – ובו שכבות של קרם מסקרפונה, קולי פטל, דקואז פיסטוק ומיקס פירות יער (168 שקלים לקילו וחצי). כל מי שהתאהב בטרייפל האדום של דלאל שנה שעברה ישמח השנה להתאהב בגרסה הלבנה. נכון, מדובר בקינוח מאוד מתוק, אבל אלוהים זה טעים וכמה כיף לחפור בתוכו.

דלאל – ניתן להשיג בדלאל הקונדיטוריה, בקפה דלאל וב-שה דלאל שבתל אביב.

דלאל טריפל טרייפל לבן 1.5 קג  (צילום: אסף קרלה)
דלאל טריפל טרייפל לבן 1.5 קג|צילום: אסף קרלה

ביגה

לנמנעי הגלוטן, ביגה מציעה שלל פתרונות מתוקים, בראשם טירמיסו מגבינת מסקרפונה, קרם חלבי אוורירי ובישקוטים ללא גלוטן ספוגים בקפה (64 שקלים לפס, 140 שקלים לגרסא מרובעת). לצדו תוכלו למצוא עוגת גבינה אוריאו (180 שקלים), גבינה פירורים (65 שקלים) ועוגה אפויה (65 שקלים) – כולם ללא גלוטן כלל. לטעמנו הטירמיסו היה מוצלח ללא קשר להיותו נטול גלוטן. צליאקיפ ישמחו ממנו מאוד, ואילו השאר לא יחושו שהפסידו דבר.

ביגה – כל סניפי הרשת.

עוגת טירמיסו ביגה שבועות  (צילום: אבי וולדמן )
עוגת טירמיסו ביגה שבועות|צילום: אבי וולדמן

ארקפה

רשת ארקפה מצטרפת לטרנד הבאסקי עם מתחרה משלה – עוגה עשירה וקרמית עשויה מגבינות שמנת  שנאפית בחום גבוה המעניק לה טעם מקורמל ומרקם ייחודי. אפשר להשיג במנה אישית או שלמה (36-145 שקלים). לצד הבאסקית תמצאו בוואריית שוקולד לבן (135 שקלים), טירמיסו (65 שקלים), טארט מונז' (135 שקלים) או גבינה קלאסית (135 שקלים). אחת ההפתעות של סבב הטעימות הזה.

באסקית ארקפה. (צילום: יחצ ארקפה)
באסקית ארקפה.|צילום: יחצ ארקפה

ביסקוטי

קולקציית החג של קונדיטוריית ביסקוטי כוללת עוגות במהדורה מוגבלת, בהן הבלוברי - שכבות של עוגת אוכמניות ביתית, קרם גבינה, קרם אוכמניות וגנאש שוקולד לבן (72 שקלים לפס, 148 שקלים לקוטר 20 ס"מ); סינימיני - שכבת עוגיות חמאה, קרם קינמון אפוי, גבינה אפויה בסגנון ניו יורק, קרמו קינמון, קרם שנטילי ופניני קרמל (72 שקלים לפס, 148 שקלים לקוטר 20 ס"מ); או שושני גבינה ומשמש – שושני קראנץ' שמרים במילוי ריקוטה מתוקה וקונפיטורת משמש (58 שקלים). רק קחו בחשבון שאף אחת מהן לא עוגת גבינה קלאסית בטעמיה.

ביסקוטי – כל הסניפים.

בלוברי בביסקוטי (צילום:  בועז לביא )
בלוברי בביסקוטי|צילום: בועז לביא

בוטיק סנטרל

בוטיק סנטרל שואב כרגיל השראה מהמכורה – צרפת – ומציג עוגות אפויות שמעוררות ניחוחות מחבלי ארץ הטריקולור. עוגת פרובנס היא עוגת גבינה אפויה המתובלת ברוזמרין ולוונדר (130 שקלים לקוטר 16 ס"מ); עוגת 'שמפאן' מתובלת ביין לבן ועליה שכבת אוכמניות (142 שקלים לקוטר 19 ס"מ; 69 שקלים לפס); או עוגת ברטאן אפויה ומקורמלת עם מעטה חרוך ולב קרמי (158 שקלים לקוטר 21 ס"מ). בנוסף תוכלו למצוא את הקלאסיקות גבינה פירורים, טירמיסו או פילדלפיה, ולטבעונים עוגת שקדים פטל או ביסקוויטים לוטוס (69 שקלים לפס). אנחנו חייבים להודות שהיינו מאוד סקפטיים לגבי עוגת לוונדר – אבל התוצאה היא עוגת גבינה מעודנת וארומטית, מיוחדת מאוד ומפתיעה.

בוטיק סנטרל – כל סניפי הרשת.

שבועות 23. בוטיק סנטרל בהשראת מחוזות בצרפת (צילום: טל סיון ציפורין)
שבועות 23. בוטיק סנטרל בהשראת מחוזות בצרפת|צילום: טל סיון ציפורין

לחמים

המאפייה של אורי שפט מציעה גם השנה קלאסיקות כמו בבקה ריקוטה ואוכמניות בצק שמרים ערוך בחמאה במילוי ריקוטה ואוכמניות (49 שקלים) ועוגת גבינה קלאסית אפויה ועשירה על בסיס בצק ברטון (150 שקלים). כהרגלה, לחמים מספקת עוגות פשוטות, אך מבוצעות לעילא עם מרקם אוורירי, בצק חמאתי, ולמטה תקראו גם על קטגוריית המלוחים השווה שלה.

לחמים – כל סניפי הרשת.

מאפיית לחמים_שבועות 2023_סטיילינג- אוריה גבע  (צילום: דניאל לילה, )
מאפיית לחמים_שבועות 2023_סטיילינג- אוריה גבע|צילום: דניאל לילה,

מיקי שמו

השף-קונדיטור מיקי שמו חוגג את חג הלקטוז עם קולקציית "ארץ זבת חלב", שכוללת מאפים מתוקים ומלוחים ובעיקר הרבה מאוד גבינות. את עוגת הגבינה האפויה על בסיס גבינת 5% שומן תוכלו להשיג בשלל גרסאות – קלאסית, לימונית או עם תחתית בראוניז וציפוי שוקולד (65 שקלים); כשההרפתקנים יותר יוכלו להנות מטארט אטריות קדאיף במלית גבינות עזים, סופלה מרציפן ופירות, בקוטר 19 ס"מ (69 שקלים). קלאסי ופשוט.

מיקי שמו – כל הסניפים.

מאפיית שמו גבינה פירורים (צילום: דניאל לילה, )
מאפיית שמו גבינה פירורים|צילום: דניאל לילה,

רביבה וסיליה

המוסד הרמת שרוני מציע בין השאר פבלובת פירות אדומים עם פטיסייר וניל, קולי פירות אדומים ופירות אדומים טריים (180 שקלים), מון בלאן וניל ופטל (180 שקלים) ועוגת גבינה ושוקולד לבן ללא גלוטן (150 שקלים).

רביבה וסיליה – המייסדים 1, רמת השרון; ניסים אלוני 10, צמרת G, תל אביב.

מון בלאן וניל ופטל - רביבה וסיליה (צילום: יעל יצחקי)
מון בלאן וניל ופטל - רביבה וסיליה|צילום: יעל יצחקי

רולדין

כמו בכל שנה ברשת רולדין תמצאו תפריט שלם של מנות לחג, כולל תוספת חדשה של סנט אונורה - עוגת פחזניות עם מוס שוקולד לבן, פיננסייר שקדים, מרמלדת פירות יער, שטרויזל אגוזי לוז מצופה בקולי פירות יער ושונטי שוקולד לבד – וכל זה בעוגה אחת (189 שקלים לקוטר 21 ס"מ). העוגה לא זולה, אבל מאוד מושקעת ומרשימה, מבחינת טעמים מתאימה בעיקר לחובבי פירות יער חמצמצים. עוד תוספת חדשה היא מרנג גבינה ולימון (69 שקלים) או טירמיסו פירות יער עם בישקוטי בטעם פטל (75 שקלים). אם אתם מחפשים משהו פחות אקסטרווגנטי תוכלו למצוא גם עוגת גבינה באסקית (149 שקלים) שמסתמנת כפייבוריטית של המאפיות השנה או גבינה פירורים (149 שקלים); באגף השמרים תוכלו להפתיע עם טייגר גבינה אמרנה (49 שקלים) או קראנץ' ריקוטה פיסטוק (55 שקלים).

רולדין – כל סניפי הרשת.

רולדין סנט הונורה פירות יער (צילום: רונן מנגן)
רולדין סנט הונורה פירות יער|צילום: רונן מנגן

מימי

בגזרה המתוקה תמצאו עוגה באסקית עם ריקוטה הדרית במעטפת בצק נימוח (132 שקלים לקוטר 20 ס"מ); טנא מימי - טארט פריך, מוס גבינה, קרמו מנגו ופסיפלורה, ז׳קונד שקדים, ג'לי פסיפלורה ושנטילי לימון (132 שקלים); או פס גבינה טרופי עם מוס יוגורט וקרמל פסיפלורה על בסיס קראמבל טרופי של פתיבר (69 שקלים). עוגת הגבינה הקלאסית של מימי פנטסטית, אבל זאת עם קרמו מנגו ופסיפלורה הייתה משמחת וחגיגית במיוחד.

מימי ונונו – כל סניפי הרשת.

קולקציית שבועות מימי (צילום: דניאל לילה)
קולקציית שבועות מימי|צילום: דניאל לילה

טאטי

טאטי מעמידים תחרות עם 13 סוגי עוגות גבינה חגיגיות, ובהן – שלישיה של עוגות אישיות של עוגת גבינה קלאסית בשילוב משמש ופסיפלורה, אוריאו או שוקולד (65 שקלים); מאפה סינבון בגודל משפחתי ובניחוח קינמוני (59 שקלים); רד ולווט עם ביסקוויט סלק ופירות יער, מוס גבינה וגנאש שוקולד לבן (139 שקלים); קסטה שטרויזל קקאו עם נגיעות מלח ים, מוס גבינה ושוקולד חלב (132 שקלים). דווקא מאפה הסינבון, שעל פניו נראה פחות קשור לשבועות, היה עסיסי וטעים, גם על חלקיו הפריכים וגם הנימוחים ואפילו בחלקים ללא הזיגוג.

טאטי - העוגות ימכרו בסניפי הרשת בגבעתיים, יהוד, אילת ותל אביב ובסניפי רשת בתי הקפה ILAN'S.

שבועות בטאטי (צילום:  דניאל לילה)
שבועות בטאטי|צילום: דניאל לילה

שני

לא פחות מ-40 סוגי עוגות גבינה שונים יוצעו לכם לחג בקונדיטוריה הוותיקה. המבחר כולל עוגת גבינה אפויה בציפוי קרם שמנת ובעיטור תותים טריים (119 שקלים), עוגת גבינה קרם פרש וריבת חלב (79 שקלים), עוגת גבינה ג'לי פרי בשילוב פירות העונה (69 שקלים), פחזניות מסקרפונה קונפי תות (14.40 ל – 100 גרם), עוגת ברולה טבעונית על בסיס גבינת סויה בטעם וניל מקורמל, וכמובן עוגת גבינה באסקית (72 שקלים).   

קונדיטוריית שני – כל סניפי הרשת: חיפה – העצמאות 53 / טרומפלדור 29 נווה שאנן / שלמה בן יוסף 19. טבעון – ככר בן גוריון 1. קריית מוצקין – ויצמן 6. רמת גן - ז'בוטינסקי 5.

עוגת גבינה אפויה בעיטור תותים טריים (צילום: קונדיטוריה שני)
עוגת גבינה אפויה בעיטור תותים טריים|צילום: קונדיטוריה שני

מלוחים

עמיתה

עוגת חרוזית (55 שקלים) אומנם נמכרת כל השנה, אבל העמיתות לא התאפקו וכוללות אותה בקולקציית החג. מדובר בבצק קראנץ חמאתי במילוי רוטב עגבניות, שום ואורגנו עם גאודה, וזיתים מסוג חרוזית. טייקאוף מעולה וטעים לבורקס פיצה.  בנוסף מוצעים גם קיש קישואים - בצק עלים במילוי רויאל קלאסי עם גבינת שמנת, קישואים שנצלו בשמן זית עם שום ונענע וקיש בצל ופרמז׳ן - בצק עלים עם רויאל קלאסי שתובל בפלפל שחור, בצלים מקורמלים ומעליהם שכבת פרמז׳ן שמתקשה בתנור ויוצרת שכבה עליונה קריספית שנותנת קונטרה לרוך המתוק של המילוי ולשכבת בצק העלים הפירורית והפריכה (52 שקלים לקיש).

חרוזית של עמיתה (צילום: דן פרץ)
חרוזית של עמיתה|צילום: דן פרץ
קיש קישואים עמיתה (צילום: באדיבות עמיתה)
קיש קישואים עמיתה|צילום: באדיבות עמיתה

רולדין

גם במלוחים רולדין פורשת שלל אופציות, מקיש מלנזנה ארביאטה (75 שקלים לכל הקישים) ועד לחלת כורכום חגיגית עם גרעיני דלעת, תרד ושום (28 שקלים). את הקישים, אגב, ניתן גם להקפיא ולחמם – כך עשינו עם קיש המלנזנה, שהיה מצוין.

רולדין – כל סניפי הרשת.

רולדין מלזנה אריבאטה (צילום:  רונן מנגן)
רולדין מלזנה אריבאטה|צילום: רונן מנגן

ביסקוטי

שושני השמרים האלה של ביסקוטי מגיעים גם בוורסיה מלוחה עם מנצ'גו, קלמטה ועגבניות מיובשות או פטה ותרד (58 שקלים), ואת העוגה הבאסקית שכובשת כל מאפיה מכינים כאן גם על מלוח - מאפה גבינות בשילוב ברוקולי ופטריות על תחתית קרמבל מלוח (132 שקלים). וואלה, יצירתי.

ביסקוטי – כל הסניפים.

באסקית מלוחה בביסקוטי (צילום:  בועז לביא)
באסקית מלוחה בביסקוטי|צילום: בועז לביא

לחמים

לצד הקלאסיקות, מאפיית לחמים מציעה השנה סיר קובנה ובו בבקה פטה וזעתר - שושני בצק שמרים כרוך בחמאה במילוי גבינות פטה וגאודה ועלי זעתר (84 שקלים) ולחם ביכורים פוקאצ'ה שום קונפי עם עלי גפן, שמן זית טימין ובעיטור אשכול ענבים (44 שקלים). מלבד למראה המרשים של שתי מנות המלוחים האלה, הן טעימות מאוד, עשירות ויצירתיות, וכן, אשכול הענבים הוא לא רק גימיק – זה טעים לאללה. למי שמעוניין לקחת את הקרדיט לעצמו, המאפייה מציעה גם בצק עלים (61 שקלים) או בצק פריך בעבודת יד על בסיס חמאה (58 שקלים) ואפילו מארזי מאפים מוכנים קפואים (45-53 שקלים) שיאפשר לכם להכניס לתנור ולקצור מחמאות.

לחמים – כל סניפי הרשת.

מאפיית לחמים_שבועות 2023_סטיילינג- אוריה גבע  (צילום: דניאל לילה, )
מאפיית לחמים_שבועות 2023_סטיילינג- אוריה גבע|צילום: דניאל לילה,

בבקה

במלוחים של בבקה תוכלו למצוא קישים בקוטר 14 ס"מ או 24 ס"מ, החל בפטריות או בטטה (38-98 שקלים) וכלה ב-קיש אנטיפסטי עם פטה ותערובת רויאל (110 שקלים). המלצה שלנו: ללכת על כמה קטנים כאלה ולהכין סלט גדול.

בבקה בייקרי - בסניפי הרשת ובוולט.

בבקה קיש (צילום:  טל סיון צפורין)
בבקה קיש|צילום: טל סיון צפורין

דלאל

מלבד לטרייפלים החגיגיים, גם שמעדיף מלוח לא יקופח, הפעם לצד קיש טוסקני או קיש בצל וגבינות (120 שקלים) תוכלו להנות מערכה להרכבת בורקס סביח ענק. לצד בורקס פריך בגודל 40 ס"מ תקבלו ארבע צנצנות של ביצים קשות, פרוסות חציל אפוי, טחינה לבנה, סלסה עגבניות ומלפפון מוחמץ של המקום. זה נראה מאתגר לרגע, אבל לא נעים לנו להודות באיזו מהירות ירדנו על הבורקסביח הזה.

דלאל – ניתן להשיג בדלאל הקונדיטוריה, בקפה דלאל וב-שה דלאל שבתל אביב.

דלאל בורקסביח ענק (צילום: אסף קרלה)
דלאל בורקסביח ענק|צילום: אסף קרלה

מיקי שמו

חובבי המלוח יוכלו להצטייד בשמו בפלוטים של גאודה וקלמטה (12 שקלים), קישים כמו חצילים ועגבניות מיובשות או כרישה ויין לבן (65 שקלים לקוטר 20 ס"מ) ואף בחבילת כיסונים במילוי צפתית במליחות עדינה (25 יחידות ב-49 שקלים).

מיקי שמו – כל הסניפים.

רביבה וסיליה

אם תרצו לארח ארוחה שלמה על בסיס התפריט של רביבה וסיליה תוכלו לבחור ממגוון קישים, בלינצ'ס ומאפים לצד מנות כמו סינייה וגספאצ'ו – למזמינים עד ה-23.5.

רביבה וסיליה – המייסדים 1, רמת השרון; ניסים אלוני 10, צמרת G, תל אביב.