אוכל
צילום׃ ענבל לביא

עוגות סברינה מייפל אישיות

לחות ועסיסיות, מתוקות ומנצחות, וכן, גם שונאי סברינות מוצהרים יזללו אותן בהנאה בזכות טוויסט קטן ומנצח: במקום סירופ הרום הנוסטלגי, הן ספוגות בסירופ מייפל שמעניק להן טעם מתקתק וממכר

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 17/09/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לסברינות:

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח שמרים

30 גרם (3 כפות) סוכר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית מלח

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

100 גרם חמאה, רכה מאוד

לסירופ מייפל:

1 ליטר (4 כוסות ורבע) מים

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

250 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד 2 כפות) סירופ מייפל אמיתי 100%

2 מקלות קינמון

6 מסמרי ציפורן (לא חובה)

לקצפת קינמון:

360 מ"ל (כוס וחצי) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית קינמון טחון

לעיטור:

רבעי תאנים

אופן ההכנה:

1 לעוגות הסברינה: במיקסר עם וו לישה לשים יחד את קמח השמרים, הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב בהדרגה עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה. לשים כ-10-12 דקות נוספות ומוסיפים את החמאה הרכה. לשים עד להטמעה (הבצק המתקבל רך ודליל מאוד וזה בסדר). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.

2 מעבירים את הבצק לשקית זילוף וממלאים 2 תבניות שקעים (סברינות או מאפינס) עד שני שליש מגובה השקע. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ורופף, ומתפיחים עד שהבצק תופח קצת מעבר לדפנות השקע.

>> מתכונים לראש השנה

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הסברינות כ-20-25 דקות עד להשחמה (בזמן האפייה עוברים להכנת הסירופ).

4 הסירופ: בסיר בינוני מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15 דקות.

5 בתום האפייה מסירים את העוגות מהתבנית ומצננים כמה דקות. מוסיפים בכל פעם כמה עוגות לסירופ החם ומניחים להן לנוח בסירופ כ-דקה-שתיים מכל צד, כך שהן סופגות היטב מהסירופ ומתנפחות. מוציים את העוגות מהסיר בכף מחוררת ומצננים היטב. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

6 מכינים את קצפת הקינמון: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וקינמון עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על כל עוגה תלולית קצפת. מעטרים ברבעי תאנים לפני ההגשה.

>> עוד מתכונים לחג

* ניתן להכין את העוגות יום לפני ההגשה, לשמור במקרר בקופסה אטומה ולעטר בקצפת ובתאנים ביום האכילה.

* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החלב בבצק במים ואת החמאה בחצי כוס שמן, ולעטר את העוגות בקצפת צמחית.

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות