אוכל
צילום׃ ענבל לביא

טארטלט קרמבו שוקולד-דבש

רגע לפני מתקפת החורף של הקרמבואים הקלאסיים ובמיוחד לכבוד חגי תשרי, הקרמבואים הביתיים משתדרגים לטארטלטים שובבים בטעמי שוקולד ודבש. המראה חמוד, הטעם מנצח, והאורחים לא יסכימו לעזוב את השולחן

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 02/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

12 קלתיות טארטלטים קטנים (5 ס"מ)

למלית השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

80 מ"ל (שליש כוס) שמנת מתוקה

קורט מלח

למרנג הדבש:

2 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר

60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר

50 גרם דבש

קורט יפה של מלח

אופן ההכנה:

1 למלית שוקולד: ממיסים יחד במיקרוגל את חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מצננים מעט ומחלקים בין הקלתיות. מקררים לשעה עד להתייצבות.

>> עוד מתכונים לסוכות

טארטלט קרמבו דבש - רגע לפני (צילום: ענבל לביא)
ועכשיו, למרנג|צילום: ענבל לביא

2 למרנג הדבש: מניחים קערת מיקסר חסינת חום על גבי בן מארי וטורפים ברציפות במטרפה את כל חומרי המרנג כמה דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבלת קציפה בהירה וחמימה למגע שמכפילה את נפחה.

3 מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים כ-6-8 דקות עד לקבלת למרנג יציב. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק של 1-1 וחצי ס"מ ומזלפים תלוליות מרנג גדולות בכל קלתית. אם רוצים צורבים קלות בברנר לפני ההגשה.

>> לכל המתכונים

* ניתן להמיר את השמנת המתוקה במתכון בקרם קוקוס או בשמנת צמחית לקבלת קינוח פרווה.

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות