אוכל
צילום׃ ענבל לביא

עוגת קרם מסקרפונה, וניל ודבש

ערב ראש השנה הוא הזדמנות נהדרת להשוויץ עם עוגה חגיגית, ואולי חשוב מכל: פוטוגנית במיוחד. הנה לכם עוגה שגם נראית מעולה, גם טעימה בטירוף, ותבוא נהדר גם בבוקר שאחרי ערב החג

ענבל לביא | מימונ'ס | פורסם 02/10/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית העוגה (תבנית עגולה 24):

חצי חבילה (250 גרם) תערובת להכנת בצק פריך

חצי כפית קינמון

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 חלמון

1 כף חלב

לקרם המסקרפונה:

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ

2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

רבע כוס (50 גרם) סוכר

1 פודינג בטעם וניל לבן במיוחד

2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1 כפית תמצית וניל

3 כפות דבש

50 גרם חמאה רכה מאוד

קורט מלח

לעיטור:

15 תאנים, חצויות או חתוכות לרבעים

אופן ההכנה:

1 מכינים את תחתית העוגה: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים את התערובת לבצק פריך, הקינמון וקוביות החמאה הקרה עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון וכף חלב, ומעבדים עד לקבלת בצק. מקררים לשעה.

* אם אין לכם תערובת להכנת בצק פריך, מעבדים במעבד מזון (או במערבל חשמלי עם וו גיטרה) 210 (כוס וחצי) גרם קמח, 45 (4 כפות) גרם סוכר, רבע כפית אבקת האפייה וקורט מלח יחד עם הקינמון וקוביות החמאה הקרה, עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון וחלב לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מקררים לשעה.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות. משטחים את הבצק בתחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה. מנקבים במזלג, ואופים כ-15-20 דקות עד להזהבה. מצננים.

3 מכינים את קרם המסקרפונה: ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מצננים.

4 מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה, הסוכר ופודינג הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.

5 מוסיפים את המסקרפונה, הגבינה הלבנה, תמצית הווניל, הדבש, החמאה וקורט מלח, ומקציפים קלות עד לקבלת קרם חלק.

6 מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים קלות להטמעה.

7 משטחים את הקרם על תחתית הבצק ומעבירים לקירור למשך הלילה להתייצבות.

8 לפני ההגשה מעטרים את העוגה בתאנים חצויות או חתוכות לרבעים.

* כדי לקבל דפנות עוגה יפות וחלקות ניתן לרפד את התבנית בשקף אפייה. מומלץ להסיר את השקף לאחר הקפאה של העוגה.

צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק

>> והנה עוד המון מתכונים נהדרים לראש השנה

>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס