אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

בייגל "הכל" ניו יורקי

מתכון נהדר לבייגל עם תוספות - פרג, שומשום, גרעינים, קוואקר או פשוט הכל מהכל, אופציה מגניבה למילוי בצל מטוגן, ואם נותרו שאריות בצק - אז גם יופי של טיפ להכנת מקלות מלוחים. ניו יורק זה כאן, לא?

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 29/09/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מהבצק הנפלא ומהיר ההכנה הזה (יחסית לשמרים כמובן), אפשר להכין בייגלים מתובלים וגם מקלות לחם – ראו בסוף המתכון. אנחנו הכי אוהבים את גרסת "הכל" (Everything Bagel), שכוללת שומשום, פרג, גרעיני חמנייה וקוואקר.

מרכיבים (16 מנות):

1 קילו (7 כוסות) קמח שמרים לפיצה ופוקאצ'ה 

2 כפות גדושות סוכר

1 כף מלח

600 מ"ל (2 וחצי כוסות) מים פושרים (ואולי עוד רבע כוס, רק אם צריך)

לתיבול (לא חובה, אפשר רק חצי מכמות הבצק):

3 כפות בצל מטוגן יבש ו/או כף אבקת שום

לציפוי ("הכל" או אחד מהציפויים):

פרג/שומשום/גרעיני חמנייה/קוואקר

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים בהדרגה ולשים 10 דקות. אם נדמה לכם שהבצק יבש אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות מים.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3 מחממים סיר גדול עם מים.

4 מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים וחלקים. בעזרת אצבע מקומחת יוצרים חור במרכז ומסובבים לפתיחה של הכדור לצורת בייגל. מקפידים שיהיה חור גדול (שלא ייסגר בתפיחה ובאפייה). מתפיחים 5 דקות.

5 מבשלים את הבייגלים דקה וחצי מכל צד (מי שאוהבים את הבייגל במרקם לעיס במיוחד יבשלו אפילו 2 דקות מכל צד), מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 כשהבייגל עדיין חמים אבל כבר אפשר לאחוז בו טובלים בחומרי הציפוי. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8 אופים 25-20 דקות עד שהבייגלים זהובים יפה.

*מאותו בצק מכינים מקלות לחם: מעצבים למקלות, לא מבשלים במים אלא מברישים בביצה, מצפים בציפוי הרצוי ואופים 20 דקות.