אוכל
צילום׃ דן פרץ

פוקצ'ה של מיקי שמו

כמה שפוקצ'ה טרייה זה כיף - פוקצ'ה טרייה אישית זה כיף אפילו יותר. ואם מוסיפים לה קצת פטה, קצת בצל סגול ופלפל שחור, זה בגלל שיחוק

מיקי שמו | ארקוסטיל | פורסם 13/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 117 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

25 גרם שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)

240 מ”ל (כוס) מים פושרים

500 גרם (3 וחצי כוסות ועוד כף) קמח

כף קמח דורום

60 מ”ל (רבע כוס) שמן זית

כף מלח

תוספות לבחירה:

מלח גס

פלפל שחור

בצל סגול, פרוס דק

רבע כוס זיתים ירוקים, פרוסים לטבעות

חצי כוס זיתים שחורים, פרוסים לטבעות

גבינת פטה מפוררת גס

אופן ההכנה:

 לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו

1 מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים והמים בקערת המיקסר. מוסיפים את הקמחים, שמן הזית והמלח ולשים 7-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, זורים עליו מעט קמח, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מרדדים כל כדור למלבן מאורך ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות.

5 יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות, מפזרים מלח, פלפל ותוספות לפי הטעם ואופים 12-15 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות.

>> עוד מתכונים של מיקי שמו