אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוחים ושקדים לפסח

תשמעו, לא רק שהעוגה הזאת הכי אחת מעוגות התפוחים הכי שוות שיש, בנוסף להכל היא גם פרווה, כך שתוכלו לשלוף אותה בגאווה מיד אחרי ארוחת החג, כדי שכל האורחים שלכם יוכלו ליהנות ממנה. לזה אנחנו קוראים חג שמח

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 06/04/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

תבנית מרובעת 30*30:

3 ביצים גדולות

כוס (200 גרם) סוכר לבן

חצי כוס שמן קנולה

כפית תמצית וניל

כוס (100 גרם) שקדים, טחונים לאבקה

חצי כוס (60 גרם) קמח מצה

חצי כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה

כפית וחצי אבקת אפייה

מעט מלח

80 מ"ל חלב סויה

רבע כוס פרוסות/גפרורי שקדים מולבנים

שקית סוכר וניל

לעיטור:

אבקת סוכר

3 תפוחים קטנים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר כ-3-4 דקות לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים שמן ותמצית וניל ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את אבקת השקדים, שני סוגי הקמחים, אבקת האפייה והמלח ומערבבים שוב.

5 מוסיפים חלב ומערבבים היטב.

6 מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים (הם ישקעו במהלך האפייה וזה בסדר).

7 מפזרים את גפרורי השקדים וסוכר הווניל מעל העוגה.

8 אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ללא פירורים עליו.

9 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כשלושה ימים.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים ומרציפן לפסח

>> עוד מתכונים לפסח - פה