אוכל
צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב

עוגת תפוזים, יוגורט וקינמון

תסמכו על היוגורט שיהפוך את העוגה הזאת לנימוחה במיוחד, תסמכו על פירורי הקינמון שייתנו לה קראנץ' מגניב ובעיקר תסמכו על קרן אגם שתארגן לכם אחלה עוגה לשבת. הכל בקערה אחת

קרן אגם | אוכל טוב | פורסם 02/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.3 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן רגיל

כף שטוחה אבקת קינמון

שני שליש כוס שמן קנולה

3 ביצים גדולות

מכל (200 גרם) יוגורט 3%

מיץ וקליפה מגוררת מתפוז בינוני

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 בקערה גדולה מערבבים בכף עץ קמח, סוכר וקינמון.

3 מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתקבלת תערובת של פירורים גסים. מוציאים שלושת רבעי כוס מהתערובת ומניחים בצד.

4 מוסיפים לקערה ביצים, יוגורט, מיץ תפוזים וקליפת תפוז ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ומערבבים מעט.

5 מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים מלמעלה את פירורי הבצק ששמרנו בצד.

6 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

7 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת בכלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר.

עוגת תפוז, יוגורט וקינמון (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
סליחה, אנחנו אמרנו שאפשר להתחיל לזלול?
|
צילום: קרן אגם, אוכל טוב

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד עם חמאת בוטנים