אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תמרים וקוקוס

בין שלל העוגות שכיכבו אצלנו בתקופת החגים זו הפכה להיות המנצחת הגדולה, שזוכה להישאר איתנו גם לחשון, והיד עוד נטויה. היא לחה, היא טעימה, ויותר מכל היא מפתיעה בגדול עם השילוב הנהדר בין קוקוס לתמרים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 27/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

2 ביצים בגודל L

חצי כוס (110 גרם) סוכר חום בהיר

שליש כוס (120 גרם) סירופ מייפל

150 גרם חמאה, מומסת

קופסת ממרח תמרים (450 גרם)

מכל (200 גרם) יוגורט 3%

2 ורבע (315 גרם) כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתייה

כוס (100 גרם) קוקוס

2 כפות אבקת קקאו

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר למשך כ-2-3 דקות עד לקבלת מעט נפח.

3 מוסיפים את המייפל, החמאה, ממרח התמרים והיוגורט ומערבבים.

4 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקוקוס והקקאו. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

6 מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת בכלי אטום כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

* לגרסת הפרווה ממירים את החמאה בשלושת רבעי כוס שמן ואת היוגורט בחצי כוס מיץ תפוזים או מים.

עוגת תמרים וקוקוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
השלב הכי כיפי בהכנה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

 לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת סילאן עם שטרויזל פקאן פריך