אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד גינס

היא פרווה, אין בה שוקולד אמיתי, ולמרות זאת היא הוכתרה כאחת מעוגות השוקולד היותר עסיסיות ומפתיעות - והכל בזכות השימוש בבירה האירית הכהה ובקרם קוקוס

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 16/03/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק חד פעמית):

2 ביצים בגודל L

כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר

חצי כוס שמן קנולה

100 מ"ל קרם קוקוס

100 מ"ל בירה גינס

2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו

כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן רגיל וכפית וחצי אבקת אפייה)

שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה

לקרם (אופציונלי):

50 גרם שוקולד מריר, מפורק לקוביות

רבע כוס (50 מ"ל) קרם קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.

3 מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

4 מוסיפים קרם קוקוס ובירה, ומערבבים.

5 מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת הסודה לשתייה.

6 מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

7 מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

8.מכינים את הקרם: בקערה חסינת חום מחממים במיקרוגל את קוביות השוקולד וקרם הקוקוס בפולסים קצרים.

9 מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה חלקה וקרמית. מצפים את העוגה ומגישים.

* העוגה עם הקרם נשמרת במקרר כשלושה ימים.

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קינמון, קפה ופקאן סיני