אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגיות מנדיאנט אגוזים

לא משתגעים על עוגות עם פירות יבשים? הנה הפיתרון המושלם ללהיות עם ולהרגיש בלי: עוגיות חגיגיות שיכבשו גם את המבוגרים וגם את הילדים. מצפים בשוקולד ומקשטים בכיף בכל אגוז או פרי יבש שאוהבים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 05/02/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

לעוגיות:

120 גרם חמאה, רכה

70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר

חצי כפית תמצית וניל

2 חלמונים

150 גרם (כוס ועוד כף) קמח

70 גרם פקאנים קלויים וטחונים, או אגוזי מלך טחונים

קורט מלח

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן, קצוץ

תערובת אגוזים ופירות יבשים לקישוט (פיסטוקים, אגוזי מלך, פקאנים, שקדים, חמוציות, צימוקים, קליפות הדרים וכו')

אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגיות: בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה (או במעבד מזון), מקרימים את החמאה הרכה עם אבקת סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד להטמעה.

2 מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ומלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעתיים.

3 לשים קלות את הבצק עד לריכוך ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3-4 מ"מ.

4 קורצים מהבצק עוגיות עגולות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים במרווחים על שתי תבניות אפייה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות כ-12 דקות עד להזהבה, מצננים היטב.

6 מכינים את הציפוי: מסדרים על משטח העבודה סוגים שונים של אגוזים ופירות יבשים לקישוט.

7 ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על גבי בן מארי. מורחים על כל עוגייה מעט שוקולד בעזרת כפית קטנה, ומעטרים באגוזים ובפירות יבשים מסוגים שונים (במידה והשוקולד המומס מתקשה תוך כדי עבודה, החזירו אותו שוב לחימום קצר להמסה).

8 מניחים להתייצב בטמפרטורת החדר או בקירור קצר במקרר, ומגישים.

* שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס וניל עם קצפת ותותים