אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגיות טביעת אצבע עם ספרינקלס ושוקולדים

עוגיות קקאו רכות שמצופות בסוכריות צבעוניות, מתפצפצות בפה ומקבלות נגיעה סופית ומפנקת במיוחד של שוקולד מריר ושוקולד חלב. עשרים דקות עבודה מצדכם ועוד קצת בתנור - ויש לכם משלוח מנות מתוק, שמח וצבעוני

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 05/03/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

120 גרם חמאה, רכה

115 גרם (חצי כוס ועוד כף) סוכר

קורט מלח

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל

150 גרם (כוס ועוד כף) קמח

30 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו, מנופה

מזרה סוכריות צבעוניות

50 גרם שוקולד מריר, קצוץ

50 גרם שוקולד חלב, קצוץ

2 וחצי כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה, סוכר וקורט מלח כ-2-3 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומערבלים להטמעה. מוסיפים קמח וקקאו מנופה ומעבדים לבצק אחיד.

2 יוצרים מהבצק כדורים קטנים של 2 ס"מ (קחו בחשבון שהעוגיות תופחות מאוד באפייה), מגלגלים בסוכריות צבעוניות לציפוי, ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים גומה קטנה במרכז כל עוגייה בעזרת האצבע או בעזרת ידית של כף עץ.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 10-12 דקות, כך שהעוגיות תפוחות אך עדיין רכות למגע. מחזקים שוב את השקע במרכז כל עוגייה בעזרת האצבע ומצננים.

4 ממיסים את שני סוגי השוקולד עם השמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי וממלאים את השקעים במרכז כל עוגייה. מקררים מעט להתייצבות, שומרים בקופסה אטומה.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בפעם הקודמת הכנו כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס