אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

טארט שוקולד וכדורי קוקוס

עדיין לא הכנתם עוגה לליל הסדר? הכל טוב: הנה טארט חגיגי שאפשר להספיק אפילו בבוקר ערב החג עצמו - שוקולד עשיר על קלתית קוקוס ושקדים עם הר של כדורי קוקוס בשני צבעים במרכז. ללא גלוטן, כשר לפסח ואפילו פרווה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 09/04/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית שקדים וקוקוס:

150 גרם שקדים טחונים

50 גרם קוקוס טחון

קורט מלח

50 גרם שמן קוקוס, מומס

50 גרם (רבע כוס) סוכר חום בהיר דמררה

לקרם שוקולד קוקוס:

240 מ"ל (כוס) קרם קוקוס

250 גרם שוקולד מריר, קצוץ

קורט מלח

2 כפות רום (לא חובה)

לכדורי קוקוס:

150 מ"ל (חצי כוס ועוד 2 כפות) קרם קוקוס

150 גרם (שקית וחצי) אבקת סוכר, מנופה

קורט מלח

300 גרם (3 שקיות) קוקוס טחון

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

1 כף שמן

מעט קוקוס טחון, לעיטור

אופן ההכנה:

1 לקלתית השקדים והקוקוס: מחממים תנור ל-180 מעלות. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הקלתית לפירורים לחים שכמעט מתאחדים לבצק. מהדקים לתחתית ודפנות תבנית טארט 24 ס"מ ואופים 15 דקות להזהבה. מצננים.

2 לקרם השוקולד-קוקוס: ממיסים במיקרוגל את חומרי הקרם ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, יוצקים לקלתית ומקררים לשעה להתייצבות.

3 לכדורי הקוקוס: מערבבים בקערה קרם קוקוס, אבקת סוכר מנופה ומלח. מוסיפים קוקוס טחון ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים על ידי מעיכה באגרוף כף היד ומקפיאים לחצי שעה.

4 ממיסים את השוקולד במיקרוגל, מוסיפים שמן לדילול וטובלים מחצית מכדורי הקוקוס, שומרים בקירור.

5 בעת ההגשה עורמים את הכדורים במרכז ומפזרים סביב קוקוס טחון לעיטור.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

 >> בפעם שעברה הכנו בראוניז עם קרם טעים טעים טעים

>> והנה עוד מיליון רעיונות לקינוחים כשרים לפסח