אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

לחמניות חלב רכות

לחמניות חלב רכות שתכינו בקלות לארוחת הערב או הבוקר, עם זיגוג דבש מתקתק ונוצץ מעל. ואם זה לא מספיק לכם, יש להן סוד קטן ומשמח: למרות המרקם הרך הן לא מכילות חמאה כלל, כך שהרווח כולו שלכם

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 23/04/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (13 מנות):

ללחמניות:

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב

130 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) שמנת מתוקה

500 גרם (3 כוסות וחצי) קמח

65 גרם (שליש כוס) סוכר

8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

כפית ושליש מלח

ביצה

להברשה:

ביצה

כפית חלב

חופן שומשום

כף יפה דבש

2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר קטן או במיקרוגל חלב ושמנת מתוקה עד לקבלת תערובת חמימה אך לא רותחת.

2 מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה קמח, סוכר, שמרים, מלח וביצה. מוסיפים את החלב החמים בהדרגה תוך ערבול עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש עוד כ-12-14 דקות עד לקבלת תערובת חלקה אלסטית ודביקה.

3 מעבירים את התערובת לקערה גדולה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

4 מחלקים את הבצק ל-12-14 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ומסדרים באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה. חורצים במרכז כל לחמנייה צורת פלוס בעזרת סכין חדה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.

5 מחממים תנור ל-190 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית חלב, מפזרים שומשום ואופים כ-20 דקות עד להשחמה.

6 מערבבים דבש עם מים רותחים, מברישים מיד את הלחמניות החמות ומגישים.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא קמח