אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קוביות עוגת גבינה ופסיפלורה

ענבל לביא, האופה הכי יצירתית ומוכשרת שיש, חותמת את המדור הכי מגרה ב-mako עם קוביות עוגת גבינה באווירה קיצית ומרעננת. היה כיף, היה טעים, ותכלס - לא חשבנו שלהשמין יכול להיות כל כך משמח

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 30/04/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (תבנית מרובעת 20 ס"מ):

150 גרם (כוס ושליש) פירורי ביסקוויטים

50 גרם (5 כפות גדושות) קוקוס טחון

30 גרם (3 כפות) סוכר חום בהיר דמררה

100 גרם חמאה, מומסת

למלית הגבינה והפסיפלורה:

450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%, קרה

180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר

2 כפיות של קליפת תפוז מגוררת

150 מ"ל (שלושת רבעי גביע) שמנת חמוצה

130 גרם (חצי כוס) תוכן של פסיפלורות טריות (5-6 פסיפלורות בינוניות)

2 כפות קמח

3 ביצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מערבבים את פירורי הביסקוויט, הקוקוס הטחון, הסוכר החום והחמאה. מהדקים לתחתית התבנית בעזרת כף ומעבירים בינתיים לקירור.

3 מערבבים בקערה בינונית גבינת שמנת, סוכר וקליפת תפוז. מוסיפים שמנת חמוצה, מחצית מכמות הפסיפלורה (רבע כוס) וקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (הקפידו שלא לטרוף את המלית אלא לערבב בעדינות על מנת שהתערובת תישאר כמה שיותר סמיכה). מוסיפים ביצים ומערבבים עד להטמעה.

3 יוצקים את הבלילה לתבנית, ומטפטפים מעל בכפית את יתרת מלית הפסיפלורה (לא בבת אחת כדי שלא תשקע, אלא מעט בכל פעם ובהדרגה). משיישים קלות בקיסם.

4 אופים כ-40-45 דקות עד שהתערובת מתחילה להתייצב בדפנות אך עדיין רוטטת במרכז. מצננים מעט בתנור כבוי, מוציאים לצינון מלא בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך הלילה עד יממה לפני האכילה. פורסים לקוביות וזוללים.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בואו להתפנק עם כל המתכונים של ענבל שיגרמו לכם לדחות את הדיאטה ביום