אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

לחמניות מקמח שמרים כשר לפסח

רגילים להתפשר בפסח על עיסת הביצים וקמח המצות שנהוג מסיבה לא ברורה לקרוא לה "לחמנייה"? קבלו את השדרוג של החיים שלכם לחג הקרוב: לחמניות כשרות לפסח שהן אשכרה לחמניות. שמישהו כבר יביא ריבה ונתחיל

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 13/04/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 400 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

350 גרם (1 שקית) קמח השמרים הכשר לפסח

30 מ"ל (2 כפות) שמן

125 מ"ל (חצי כוס) מים

1 כף דבש או סילאן

1 ביצה L

1 חלמון L

חצי כפית מלח

להברשה:

חלבון

שומשום או פרג

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את תערובת הקמח, שמן, מים, דבש, ביצה, חלמון ומלח ולשים במהירות בינונית במשך 4-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ויוצרים צורת עיגול. מניחים בתוך קערה.

3 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק תופח מעט.

4 מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-12 חלקים.

5 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומסדרים באופן מרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

6 מכסים את הלחמניות ומתפיחים 30-40 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

7 מחממים תנור ל-170 מעלות.

8 מברישים את הלחמניות התפוחות בחלבון ומפזרים שומשום או פרג.

9 אופים 12-17 דקות, או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות.

10 מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית החמה במגבת ומניחים ללחמניות להצטנן.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

לאור שאלות הגולשים הרבות, להלן תשובות מחברת אסם:

• הקמח מתאים לחולי צליאק שכן הוא ללא גלוטן

• שמרים אינם מכילים אף אחד מ-5 הדגנים, ולכן הם כשרים לפסח

• המוצר מכיל עמילנים, קמח אורז, חלבון אפונה ועוד – הכל כשר לפסח

• התערובת כשרה לפסח בהשגחת הרבנות

>> בפעם שעברה הכנו מאפינס שוקולד, קפה ושקדים מושלמים לקפה של אחה"צ

>> וגם קינוח כשר לפסח של שכבות חמאת בוטנים, שוקולד וקצפת