השופטת שרית זוכוביצקי-אורי החליטה באחרונה שלא להטיל על נהג כבן 60 שנתפס לפני כשנתיים פעמיים נוהג ללא רישיון, בין היתר בשל גילו והעובדה שהודה במעשיו בהזדמנות הראשונה.

נגד הנהג הוגשו שני כתבי אישום. באחד הואשם בכך שביוני 2015 נהג כשרישיון הנהיגה פקע שש שנים קודם לכן. כתב האישום השני עסק בתפיסה מאוקטובר 2015, במסגרתה יוחסו לו עבירות של נהיגה ללא רישיון תקף, אי ציות להוראות שוטר ונהיגה בכיוון ההפוך בכביש חד-סטרי.

בהזדמנות הראשונה הוא הודה והורשע בשני המקרים, וכל שנותר הוא לגזור את עונשו. השופטת שרית זוכוביצקי-אורי הציגה מספר פרטים על אודות הנאשם – שצבר לחובתו 24 הרשעות תעבורה קודמות, האחרונה משנת 2011, בגינן הוטלו עליו עונשי פסילת רישיון על תנאי וקנס בלבד.

כמו כן, השופטת ציינה שלנאשם "עבר פלילי משמעותי" – הרשעתו האחרונה מ-2004 – בעבירות של סמים, רכוש, אלימות ומין, בגינן אף ריצה תקופות מאסר.

המדינה ביקשה עונש מאסר בפועל, וכן מאסר על תנאי ופסילת רישיון ממושכת. לעמדת המדינה, העבירות בהן הורשע הנאשם מעידות על כך שהנאשם מסוכן.


מנגד, סנגורו של הנאשם ביקש להסתפק במאסר על תנאי ועונשים מרתיעים. לטענתו, הרשעותיו הקודמות של הנאשם ישנות יחסית, ובגינן הוטל עליו עונש מקל, ולכן יש להשית עליו עונש באופן מדורג.

כמו כן, נטען שיש להתחשב בכך שהנאשם הודה ולקח אחריות על מעשיו, ושהטלת מאסר תגרום לנאשם נזק נפשי וכלכלי וזאת מפאת גילו המתקדם (מתקרב לגיל 60).

מצוי ברף הבינוני

"מי שנוהג ללא רישיון נהיגה תקף מזלזל בחוק ומעמיד בסכנה את עצמו ואת יתר עוברי הדרך", כתבה השופטת זוכוביצקי-אורי בגזר הדין.

השופטת פירטה מספר מקרים להשוואה, וציינה כי מתחם הענישה לעבירה של נהיגה ללא רישיון תקף נע בין מאסר על תנאי ברף התחתון לבין שנת מאסר בפועל ברף העליון, והכל תלוי בתדירות ביצוע העבירה, משך הפקיעה, וכן בשאלה האם "המחדל הוסר" ובנסיבות אישיות של הנאשם.

לגופו של עניין, השופטת סברה שיש למקם את הנאשם ברף הבינוני של המתחם, מחד לאור העובדה שמדובר בשתי עבירות שבוצעו תוך פרק זמן קצר יחסית, ומאידך לנוכח ההצטרפות של עבירות נוספות באישום השני.

לטובת הקלה בעונש השופטת התחשבה בגילו של הנאשם, נסיבותיו האישיות וכן בעובדה שהודה בהזדמנות הראשונה. מנגד, השופטת זקפה לחובתו את החזרתיות בביצוע העבירה ואת עברו התעבורתי.

"עם זאת לא מצאתי למצות את הדין עם הנאשם היות והנאשם הורשע לאחרונה בעבירה של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע מעל 6 חודשים בשנת 2004 ולא הושתה עליו בגינה מאסר בפועל או מאסר על תנאי", הוסיפה השופטת.

בסיכומו של דבר, השופטת גזרה על הנאשם 30 ימי מאסר שירוצו בעבודות שירות. בנוסף, השופטת גזרה על הנאשם 5 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, פסילת רישיון למשך 10 חודשים, פסילת רישיון על תנאי, וקנס בסך 1,000 שקל.

לידיעה המקורית

לגזר הדין

שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בגזר הדין

עו"ד ערן בן-הרוש עוסק/ת ב- תעבורה 
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.