לשכת העיתונות הממשלתית תקים ועדה חדשה שתקבע אילו בלוגרים יהיו זכאים לקבל תעודת עיתונאי. הוועדה החדשה תכלול אנשי תוכן, ניו מדיה, טכנולוגיה ואתיקה. הוועדה מוקמת בעקבות קמפיין רשת שניהלו אנשי אתר "המקום הכי חם בגיהנום", במחאה על כך שלא היו זכאים לקבל תעודת עיתונאי.

הלשכה הקימה ועדה ב-2013, שקבעה כלל שלפיו תנאי לקבלת תעודת עיתונאי הוא שהאתר יזכה ל–300 אלף כניסות בחודש במשך ארבעה חודשים - כלומר 1.2 מיליון צפיות בארבעה חודשים. מאחר ש"המקום" אינו מגיע לכך, בלע"מ סירבו להעניק לעיתונאיו תעודה. 

בימים האחרונים החלו באתר לצאת בקמפיין רשת שקורא לגולשים להיכנס לאתר כדי להגיע לרף הכניסות שיאפשר להם לקבל את תעודת העיתונאי. "זה פשוט מדהים", אומרת, עינת פישביין, ממייסדות האתר. "אני ממש נרגשת שכל התקשורת התגייסה לסייע לנו בפרויקט הזה. אנשים נכנסים ומפרגנים לנו כבר ארבעה ימים. העיתונאים וגופי התקשורת שיתפו וכתבו על הקמפיין שלנו, כולל כאלה שאינם צפויים -  למשל דרור אידר ב"ישראל היום". ההתייצבות של כלי התקשורת ושל הציבור פשוט מדהימה. זה לא יכול להיות שעיתונות נמדדת לפי מספר קליקים. אנחנו עדיין זקוקים לסיוע הציבור בכניסות כדי שנוכל לקבל את התעודה".

לדברי פישביין, נרשמו עשרות אלפי כניסות מאז החל הקמפיין ביום ראשון. עד כה הגיע "המקום" ל-500 אלף כניסות החודש, ויש לו עוד 700 אלף כניסות בחודשים הקרובים כדי לעמוד ברף. ניצן חן, מנהל לשכת העיתונות הממשלתית, מסרב בינתיים להעניק לאתר את תעודת העיתונאי כל עוד לא עמדו ברף שנקבע ב-2013.

חן אומר כי הוועדה עשויה לקבוע כללים שיאפשרו גם לעיתונאי "המקום" לקבל תעודה. "לע"מ היתה פורצת הדרך הראשונה כשאיפשרה לבלוגרים לקבל תעודת לע"מ", אומר חן. "גם הדרקטיבה האירופית באה ללמוד מלע"מ בעניין זה. בניגוד לדברים שטוענים משמיציי, רשות מינהלית לא יכולה לעקם את הכללים רק משום שאינם מתאימים לאתר כזה או אחר. לע"מ אינה רגולטור ואינה צריכה להיכנס לעולמות תוכן".

חן אומר כי הוועדה תבחן מחדש את הכללים. "האם יש קריטריון דיגיטלי כמותי ולא איכותי שיותר מתאים ל-2018? אני גם מחכה לנוסחה הגואלת. הוועדה מקצועית תשב על המדוכה ואם יהיה כלל יותר נכון ל-2018 אני כמובן אשמח לאמץ אותו. כל עוד אין כלל יותר נכון, אלה הכללים והם מחייבים את כולם, כולל את 'המקום הכי חם בגיהנום'".

עוד כתבות באתר "The Marker":