sportFive745383 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
יקבל הקלה?  (צילום: ספורט 5)
יקבל הקלה? |צילום: ספורט 5

כחודשיים אחרי שספג עונש השעייה לשנתיים, מהראן לאלה הגיע היום (רביעי) לבית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל לדיון בנוגע לערעור שהגיש על עונשו. החלוץ בן ה-35 של הפועל חיפה, מקווה להקלה מסויימת על עונשו. אתמול הוא שבר שתיקה כשהתייחס לראשונה לפרשת החומרים האסורים. לאלה הבהיר בראיון שישודר במלואו במהדורת שבת של "חדשות הספורט", שספורטאים נוספים נוטלים חומרים, אך האשים את עצמו בכל המתרחש.

לאלה בן ה-35 הגיע בליווי עורך דינו, אייל יפה, דודו וסוכנו, פואד אבו פארס, וסגן נשיא הפועל חיפה, דורון אוסידון. הדיינים בבית הדין העליון של ההתאחדות שדנו בערעורו של החלוץ היו השופט בדימוס, אמנון סטרשנוב, השופטת בדימוס, אסתר קובו, ופרופסור מיגל דויטש. בסיום דיון סוער, לאלה התחנן לשופטים שיתחשבו בו.

"אני מבקש ממכם, לא עשיתי את זה בכוונה. שאלתי ואמרו לי שזה בסדר וכולם מסביבי לקחו", חלוץ הפועל חיפה פתח את דבריו, "לקחתי את התוסף הזה הרבה שנים, ועשיתי בדיקות סמים ועברתי. לא יודע מה השתבש, לעולם לא אירה לעצמי ברגל. אני נשבע בילדים שלי, לא עשיתי את זה בכוונה. בתור שחקן, תמיד שמרתי על עצמי. מאז המקרה שלי בקושי שתיתי קפה. אני מבקש שיקול דעת. אני מבקש, לפחות על תנאי רק תחזירו אותי למשחק הזה, כי הוא אהבת חיי".

עוד קודם לכן, עורך דינו, אייל יפה, ייצג את עמדתו: "אני רוצה להתחיל במה שקרה אחרי ההרשעה ועד אתמול. היה מצופה אחרי המקרה של מהראן שההתאחדות תפעיל פעולות הסברה", פתח עורך דינו של לאלה את דבריו, "לאלה הוא לא מקרה בודד. אתמול נעצר היבואן הגדול ביותר לתוספי מזון מזוהמים בנמל אשדוד. הערעור שלי הוא מחולק. קודם כל, אין תקדים לא בארץ ולא בעולם שמאפשר איסור על לאלה לעסוק בכל דבר שקשור להתעסקות לכדורגל, אפילו לא אפסנאי או איש משק. זה לא מעוגן בשום תקנון ולא סביר. הדבר פוגע בזכות העיסוק. זה לא סביר ומרחיק לכת ומהווה פגיעה אנושה בחופש העיסוק".

"לאלה הוא לא מקרה בודד" |צילום: ספורט 5

יפה המשיך בקו ההגנה: "העבירה לא נעשתה בכוונה ומדובר במישהו שזה יכול לסיים לו את הקריירה. גם שחקן שמכה לא סופג הרחקה שנתיים. האם עלינו להזדקק לקוד ענישה בינלאומי כשאנחנו בישראל עם תקנון ספציפי? אין שום פסיקה ישראלית עם זיקה לתקנונים בינלאומיים. במקרה של לאלה בחרו לעשות זאת כי בהתאחדות שלנו היו מספר קטן של מקרי סימום ולא התייחסו לשום תקנונים בינלאומיים".

השופט דויטש הסביר את ההחלטה: "התייחסות לתקנונים בינלאומיים תמיד נלקחה בחשבון. אין מחלוקת שאם קיימת הוראה קונקרטית, אז היא גוברת על הוראות הדין הבינלאומי כי הדין המקומי שולט כאן. השאלה אם נושא כה מסובך כמו סימום לא צריך להתבסס על דין בינלאומי".

עורך דינו של חלוץ הפועל חיפה נאחז במקרים דומים: "יש פסיקות בהן העונש היה פחות משנתיים, כמו מקרה מריה שראפובה. גם התקנון הבינלאומי מפעיל שיקול דעת. בין 20 ל-30 אחוזים מתוספי המזון בשוק מזוהמים. לאלה ושיר צדק הם קורבנות".

ניר רשף הסביר שההתאחדות ערכה הדרכות לצוותים הרפואיים של הקבוצות השונות מאז המקרה והגיב למקרה: "בגלל שמדובר על סוף קריירה ולא תחילת קריירה, זה מקרה דווקא יותר קל.  יש הסכמה עם הקביעה שהיה תום לב, אבל התקנון סימום של פיפ"א צריך להוכיח גם היעדר כוונה, דבר שלא קרה כאן. מדובר על חומר שנלקח ממאמן כושר חיצוני פרטי ללא התייעצות עם גורמים רפואיים של הקבוצה וההתאחדות, אז אין כאן היעדר כוונה".